субота, 30 червня 2007 р.

75. Товченики

Посікти мясо, далі потовкти його у ковганці, додавши борошна, соли, перцю, олії і, виробивши галочки (кульки), кидать у окріп. Вийнявши з окропу, облить олією і смаженою цибулею.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

74. Січеники до часнику

3 ф. баранини чи яловичини посікти, покласти франзолю, намочену в юшці чи воді, 2 крашанки, соли, перцю, вимісить добре, виробить січеники, посипать сухарями і смажить на маслі, пів-на-пів з смальцем. Зробить звичайну підлеву з юшки, заправить борошном, підлить оцту, додать дрібно посіченого часнику і нагріть, щоб закипіло. Подавать до часнику.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.