субота, 30 червня 2007 р.

107. Потравка

Як зостається часом смажена телятина, то нарізать її дрібно і порубать кісточки. Скласти в рондель, налить водою, щоб покрило, дать закипіти і заправить маслом з борошном і сметаною. Подається до вареного рижу з маслом.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

106. Яловичина в сметані

Покласти 2,5 ф. яловичини в такий горщик, щоб в ньому було ще місце, туди ж таки покришить коріння петрушки, постернаку, 3 цибулини, лаврового листя, посипать перцем і залить сметаною. Варить у печі, поки яловичина не буде мякою. Подавати, обсипавши січеною петрушкою.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.