субота, 30 червня 2007 р.

129. Курчята з хвехвером

Посоливши приготованих як слід курчят, злегенька обсипають їх борошном, добре мастють і ставляють у гарячу духовку тільки на 10 хвилин. Тим часом тушкують у маслі баклажани, по 2 на курчя. Розрізавши кожне курчя, як прохолонуть на двоє, злучають їх з протертими на сито баклажанами. Потім того кладуть на кожну половинку курчя масла, тушкують їх, посипавши все хвехвером, доти, доки підлева не буде густою. Тоді перекладають їх на таріль, поливають цією підлевою і подають.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

128. Січеники кур’ячі

Увільнить курку од кісток та жил, мясо дрібно посікти, додать невеличкий шматок булки, намочений в сметанці, перемішать, протерти на сито, покласти соли, 1/2 ложки ростопленого масла, виробить невеличкі, товстенькі січеники, вмочить їх у крашанку і обкачать їх у добре просіяних сухарях. Ростопить на сковороді масло, покласти січеники, обсмажить з обох боків, виложить на таріль. З кісток варють юшку.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.