субота, 30 червня 2007 р.

143. Тетеруки

Тетерука треба повісити на тиждень. Тоді попатрать і намочить на добу у оцті, перевареному з перцем і лавровим листям. Потім вимить, посолить, нашпиговать салом і смажить в негарячій печі, поливаючи маслом.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

142. Солуква (вальдшнеп) і полежань

Солукву (вальдшнеп) або полежань (вівчарик, баранець) обпатрать і вийнять тільки шлунок, а кишки зоставить, посолить, обкласти скибками свіжого сала і поставить на сковороді в духовку. Часто поливать маслом і пильнувать, щоб не пересмажить. Як досмажуватимуться, покласти на ту ж сковородку грінок з франзолі. Тоді кожну пташку класти на грінку і подавать.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.