неділя, 1 липня 2007 р.

147. Свиняча голова до хріну

Обчистить, вимить і поставить варитись свинячу голову. Натерти хріну, посмажить хрін з маслом, покласти туди борошна, розвести трохи юшкою, додать сметани, соли і нагріть, щоб закипіло. Вийнять голову, одділити нижню щелепу, облить хріновою підлевою і подавать.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

147. Свиняча печінка з часником

Одварить печінку і порізать на довгі тонкі шматочки. Ростерти часник з свинячим салом і облить цим печінку, поклавши її завчасу на сковороду. Присипавши сухарями з пшеничного хліба, поставить у піч, щоб засмажилась.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.