неділя, 1 липня 2007 р.

157. Сальник

Потовкти свинячу печінку і, заваривши гречаної каші, змішать її з печінкою. Покласти перцю і соли. Улить туди топленого свинячого сала. Обложить рондель чепцем, покласти туди печінку з салом, закрить чепцем і поставить у піч. Як засмажиться — подавать.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

156. Кендюх варений

Взять свинячу голову, зварить, одділить мясо од кісток, посікти добре, додать соли і перцю, начинити цим кендюх, зашить і варить в тій юшці, що в ній кипіла голова. Потім вийнять і прохолодить.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.