неділя, 1 липня 2007 р.

497. Шпараґи(спаржа)

Вибрані білі шпараґи почистить добре, звязать тонкою ниточкою, одрізать пеньки. Варить в солоному окропі. Скоро будуть готовими, знять з плити, дать прохолонути і уложить в чисті бляшанки, залить соком, у якому варились шпараґи, залютувати бляшанки, варить в окропі 25 хвилин, поставить в холодну воду з льодом, щоб мерщій прохололи.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

496. Перець зелений

Вимивши зелений перець, одварить і перемить водою. Покласти в емальований рондель 1/2 ф. прованської олії, тон­ко покришеної на кружалочки цибулі, соли, дрібно посічено­го зілля: укропу, петрушки, острогону. Держать у духовці, до­ки не буде готовим, потім уложить у слоїки і варить 1/2 годи­ни, поставивши в воду. Слоїки добре закоркувать.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.



_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.