понеділок, 2 липня 2007 р.

830. Сухарі полтавські

Ростерти добре 1/4 ф. масла, покласти 7—8 жовтків або 3—4 крашанки, 2 скл. кислого молока, 1/3 скл. дріжчів, 3 скл. борошна. Розмішать і дать зійти. Тоді тісто добре вибить, всипать соли, 1/2 скл. цукру, 3 скл. борошна—замісить густо, дать знов зійти, тоді вироблять маленькі кругленькі булочки і класти на намащену бляху. Коли зійдуть на блясі, обма­стить жовтком, розколоченим з водою, і поставить у піч на 1/4 години. Вийнявши, дать, щоб прохололи, розрізать гострим ножем і знов у піч, щоб висохли.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

829. в). Сухарики

6 скл. борошна, 1,5 скл. теплого молока, 1/4 скл. дріж­чів. Вимісить добре, обсипать зверху борошном і поставить, щоб зійшло. 4 крашанки росколотить, улить в опару, вимісить, улить потім 3/4 скл. теплого масла і знов добре вимісить. Ко­ли зійде, виложить на дошку, вимісить ще і робить маленькі булочки. Скоро зійдуть, обмастить крашанкою і пекти. Роз­різавши, обсипать цукром з ваніллю і підсушить.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.