3 скл. теплого молока, соли трохи, 3/4 скл. дріжчів, половину призначеного (2,5 ф.) борошна - розмішать, щоб не було грудок. Дать зійти в теплому місці. Коли на тісті пороблються шпарини, додать 10 жовтків ростертих з 3/4 скл. цукру, покласти шуму з 10 білків і місить тісто, підсипаючи борошна стільки, щоб було не дуже густо. Улить 11/8 скл. ростопленого масла, цитринової цедри і місить, аж поки тісто не візьметься пухирями і не буде одлипать од рук. Дать зійти і роскачувать на палічки, що посередині товщі, а з краю вужчі. Вироблять з їх калачики, ложить на бляху, помазать маслом. Дать зійти, помазать крашанкою, посипать цінамоном, родзинкою коринською і миґдалем. Ставить у піч на 3/4 години.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.