вівторок, 3 липня 2007 р.

900. Мазурки шоколядні

Протерти на тертушці 1 ф. шоколяди, покласти 1 ф. цук­рової пудри, 1 ф. дрібно посіченого миґдалю, 2 крашанки, роз­мішать все добре руками, додать ложку борошна, вимісити, вимішати з шумом з 6 білків. Розмастивши по оплатках, пек­ти на блясі в негарячій духовці.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

899. Мазурки циганські (Циганки)

Ростерти з 1 ф. цукру 10 жовтків і 2 крашанки, додать 1/2 ф. борошна і цитринової цедри. Як все добре розітреться, додать 1 ф. родзинки, 1/2 ф. родзинки коринської, 1/2 ф. миґдалю. Розмішавши, виложить на оплатки і посадовить у піч на 1/2 години.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.