вівторок, 3 липня 2007 р.

904. Мазурки корсунські

Приготувавши тісто, як на папушник, тонко ростягти на блясі. Тоді ростерти в макотрі 1 ф. солодкого і 2 лоти гір­кого миґдалю з 1 ф. доброго масла і з 1 ф. цукру, намастить цим зверху і пекти.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

903. Мазурки горіхові

Ростерти 1 ф. цукру з 10 жовтками, додаючи потроху 1 ф. борошна і соку з 1 цитрини. Скоро добре розітреться, вимішать з шумом з 10 білків. Покласти 1 ф. смажених горі­хів або миґдалю нечищеного і 1 ф. цукатів. Виложивши на промащений папір, поставить у піч з лехким духом.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.