вівторок, 3 липня 2007 р.

906. Мазурки чигиринські

Зварить з 1 ф. цукру соковик. На протязі 5 хвилин за­парить 1/2 ф. дрібно посіченого миґдалю в цьому соковикові, потім того всипать 1/2 ф. тертої шоколяди, 1/4 ф. доброго масла і 2 ложки якого завгодно варення, тільки самих ягід. Усе вкупі варить хвилин з 20 на легкому вогні, розмішуючи увесь час ложкою, щоб не підгоріло. Розложивши по оплатках, дать прохолонути і полити цукром з білком.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

905. Мазурки гетьманські

3 скл. жовтків, 3 скл. вершків (сметанки), 1 скл. густих дріжчів, 1,5 скл. цукру, 4 лоти товченого гіркого миґдалю, бо­рошна стільки, щоб тісто було мяке, але не рідке. Вимісить, улить 1 скл. масла, ще вимісить, і, як зійде, ростягти на бля­сі, помастить крашанкою, посипать миґдалем з цукром і родзинкою і поштрикать виделкою. Пекти можно і в духовці.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.