неділя, 22 липня 2007 р.

1.27. Салат з яблук та овочів з сиром твердим

Яблука й огірки обчищають, з яблук видаляють серцевину, моркву варять, чистять. Яблука, моркву й огірки нарізують дрібними кубиками й змішують із зеленим горошком. Салат викладають гіркою, поливають сметаною і посипають тертим сиром.

На 1000 г салату:
яблука свіжі – 300(210) г, морква – 250(200) г, горошок зелений консервований -154(100) г, огірки свіжі – 250(200) г, сметана – 200 г, сир твердий – 104(100) г.

Перелік страв української кухні

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

1.26. Салат з квасолі з шинкою або оселедцем

Квасолю варять, охолоджують, стручкову консервовану квасолю дрібно нарізують, додають на­різані дрібними кубиками шинку або рулет, або оселедець (м'якоть) і заправляють соусами майо­нез або майонез із сметаною. Перед подаванням салат прикрашають цибулею, часточками варених білків і посипають розтертими жовтками яєць. Розтерті жовтки можна змішувати із соусом.


На 1000 грамів салату:
квасоля - 198 (196/410) г. або квасоля стручкова консервована – 683(410) г., шинка або рулет варений - 204 (200) г. або оселедець – 417(200) г., яйця - 2,5 шт.(100 г.), цибуля ріпчаста - 119(100) г. або цибуля зелена - 125 (100) г., соус майонез або соус №1.380 - 200 г..



Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.