вівторок, 24 липня 2007 р.

1.37. Салат «Івано-Франківський»

Варені моркву й яйця нарізують тонкими скибочками. Сир натирають на тертці з великими отво­рами. Змішують із шаткованою цибулею й зеленим горошком. Заправляють салат соусом майонез.

На 1000 грамів салату:
морква – 201(160) г., сир твердий – 260(250) г., цибуля зелена – 188(150) г. або цибуля ріпчаста - 179(150) г., яйця – 3 шт.(120г.), горошок зелений консервований – 200(130) г., соус майонез - 200 г..

Перелік страв української кухні

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

понеділок, 23 липня 2007 р.

1.36. Салат «Волинський по-домашньому»

Білокачанну капусту обчищають, варять цілою в підсоленій воді до готовності. Відварену капусту ріжуть на четвертинки, кладуть у розсіл з огірків і витримують протягом 10 - 12 годин у холодному місці.
Перед подаванням капусту нарізують шашками, поливають олією, посипають перцем, гірчицею, тертим часником.

На 1000 грамів салату:
капуста білокачанна свіжа – 1169(935/860) г., гірчиця – 20 г., часник – 13(10) г., олія – 120 г., розсіл з огірків – 170 г..

Перелік страв української кухні


Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.