середа, 25 липня 2007 р.

1.46. Ікра з цибулі

Цибулю й солодкий перець дрібно нарізують, моркву натирають на тертці. Моркву пасерують, додають цибулю й перець, томатне пюре й тушкують до готовності. Наприкінці тушкування ікру заправляють сіллю й оцтом.
Готову ікру охолоджують, під час подавання оформлюють зеленню.

На 1000 грамів закуски:
цибуля ріпчаста – 1083(910) г., морква – 250(200) г., перець солодкий – 100(75) г., томатне пюре – 250 г., олія – 200 г., оцет 9 %-й – 20 г..

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

1.45. Баклажани гострі

Помиті баклажани нарізують кружальцями завтовшки 1 — 1,5 см, кладуть у солону воду. Потовче­ний часник змішують із подрібненим гірким червоним перцем і оцтом. Баклажани викладають у друш­ляк, щоб стекла вода, підсмажують в олії з обох боків, після чого змочують у підготовленому часнику та перцю й складають шарами на тарілці. Готову страву подають відразу після приготування.

На 1000 грамів закуски:
баклажани – 1421(1350/1053) г., часник – 38(30) г., оцет 3 %-й – 50 г., перець гіркий червоний – 10 г., олія – 75 г..

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.