середа, 25 липня 2007 р.

1.56. Помідори, фаршировані грибним салатом

Верхню частину помідора частково надрізують так, щоб вона утворювала кришечку. У нижній частині помідора роблять заглиблення для фаршу, виймаючи частину м’якоті. Помідори посипають сіллю, перцем і заповнюють фаршем. Для фаршу змішують мариновані або солоні гриби з дрібно нарізаною цибулею, зеленню петрушки, м’якоттю помідора й заправляють олією. Під час подавання помідори посипають подрібненими вареними яйцями.

На 150 грамів закуски:
Помідори свіжі – 141(120)г., гриби мариновані або гриби солоні - 27(20) г., цибуля ріпчаста - 6(5) г., олія – 5 г., яйця - 1/20 шт.(2г.), петрушка(зелень) – 3(2) г..

Перелік страв української кухні

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

1.55. Помідори, фаршировані морквою

У митих помідорів зрізують «кришечки» з боку плодоніжки, видаляють частину насіння із соком, потім помідори солять зсередини. Моркву натирають на тертці, заправляють сметаною, цукром, сіллю, перцем і наповнюють нею виготовлені помідори.

На 125 грамів закуски:
помідори свіжі – 100(85)г., морква - 25(20) г., сметана – 20 г., цукор – 1 г..

Перелік страв української кухні

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.