четвер, 2 серпня 2007 р.

1.86. Закуска з сиру

Протертий сир змішують із сметаною, додають розтертий із сіллю часник, дрібно нарізану ци­булю, перець і добре перемішують.

На 1000 г закуски:
сир – 747(740) г, сметана – 100 г., цибуля зелена – 175(140) г. або цибуля ріпчаста – 165(140) г., часник 38(30) г.
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

1.85. Закуска з шинки (гаряча)

Нашатковану цибулю підсмажують, додають нарізану скибочками шинку або рулет, варену кар­топлю, сіль, перець і все обсмажують. Потім продукти укладають у порційний посуд, заливають сметаною або соусом сметанним з томатом, посипають сухарями і зарум'янюють у духовій шафі.
Закуску подають гарячою.

На 1000 г закуски
шинка (у формі) – 306(300) г або окорок – 395(300) г, картопля – 549(400) г, цибуля ріпчаста – 238(200/100) г, жир тваринний топлений харчовий – 25 г, сметана – 200 г або соус № 1.376 – 200 г, сухарі пшеничні – 20 г.
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.