субота, 21 червня 2008 р.

1.433. Тісто для вареників з гречаного борошна

Перший варіант:
На 1000 г. тіста
Борошно гречане – 720(720)г., молоко або вода – 285(285)г., цукор – 25(25)г., яйця – 1,5 шт.(56 г.), сіль – 12 г.
Другий варіант:
На 1000 г. тіста
Борошно гречане – 360(360)г., борошно пшеничне – 360(360)г., молоко або вода – 285(285)г., цукор – 25(25)г., яйця – 1,5 шт.(56 г.), сіль – 12 г.
У борошно вливають кип’ячене тепле молоко або воду з розчиненими в ній цукром та сіллю та замішують некруте тісто. Наприкінці вимішування додають яйця.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Перелік страв української кухні

1.432. Тісто для вареників

Тісто для вареників приготовляють з пшеничного, гречаного борошна або їхньої суміші, молока або води, яєць і солі. Тісто замішують так, щоб воно було однорідним за консистенцією, еластичним, легко відокремлювалось від стінок посудини й рук.
На 1000г. тіста:
борошно пшеничне – 695(695)г., молоко або вода – 245(245)г., цукор – 25(25)г., яйця – 1,5 шт.(56 г.), сіль – 12 г.

____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.