Тісто для вареників №1.433 - 82 г., фарш №1.480 - 103 г ., сметана - 25 г., вихід - 225 г.
Вареники готують і варять так, як вказано в рецепті №1.438
Під час подавання вареники поливають сметаною.
Борщ, юшка, смаженина. Страви й напитки. Вареники, галушки та пампушки. Хліб, тісто, пиріжки. Повидла та варення. Сало та горілка.
понеділок, 9 березня 2009 р.
неділя, 29 червня 2008 р.
1.487. Фарш із квашеної капусти
Для приготування фаршу із квашеної капусти її перебирають, віджимають (якщо вона дуже кисла, то її треба промити 2—3 рази у холодній воді й ретельно віджати), дрібно ріжуть, кладуть шаром завтовшки не більш як 3 — 4 см у широку посудину з товстим дном із розігрітим маргарином і, періодично помішуючи, злегка обсмажують, потім додають невелику кількість бульйону або води (5— 6 % від маси капусти) і при слабкому нагріванні тушкують до готовності. Наприкінці тушкування рідина має зовсім випаруватись. У готову капусту додають дрібно нарізану пасеровану цибулю, цукор, перець, сіль, дрібно нарізану зелень петрушки й перемішують.
На 1000 г фаршу:
Капуста квашена – 1589(1112) г., маргарин - 48(48)г., цибуля ріпчаста – 95(80)г., маргарин для смаження цибулі – 12(12) г., цукор – 15(15)г., перець чорний мелений – 0,2(0,2) г., зелена петрушка – 14(10)г., сіль – 10(10)г.
Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Підписатися на:
Дописи (Atom)