неділя, 1 липня 2007 р.

148. Солонина

Взявши солонини од окосту, вимивши, наливають холодною водою і, давши закипіть, перемивають в теплій воді. Обмивши власною проціженою юшкою, варють на лехкому вогні з двома цибулинами до мяхкости, потім того, поклавши на таріль, обложивши одвареною в солоному окропі картоплею наливають юшки, обливають картоплю ростопленим маслом і, посипавши все зеленим укропом, чи петрушкою, подають з хріновою підлевою.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.


147. Свиняча голова до хріну

Обчистить, вимить і поставить варитись свинячу голову. Натерти хріну, посмажить хрін з маслом, покласти туди борошна, розвести трохи юшкою, додать сметани, соли і нагріть, щоб закипіло. Вийнять голову, одділити нижню щелепу, облить хріновою підлевою і подавать.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.