неділя, 1 липня 2007 р.

158. Кишки

Набить свинячі кишки пшоняною кашою, звареною на молоці, а потім смажить на ростопленому салі. Такі самі з гречаною крупою: обдають крупу окропом, кладуть сало, начиняють кишку і потім смажуть на салі.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

157. Сальник

Потовкти свинячу печінку і, заваривши гречаної каші, змішать її з печінкою. Покласти перцю і соли. Улить туди топленого свинячого сала. Обложить рондель чепцем, покласти туди печінку з салом, закрить чепцем і поставить у піч. Як засмажиться — подавать.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.