неділя, 1 липня 2007 р.

520. Журавлина

Щоб зберегти на зиму журавлину, одкидають гнилі по­псовані ягоди, насипають добрими ягодами слоїки і, наливши їх холодною водою, ставляють на холод. Таким робом журав­лина зберігається цілу зіму.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.



_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

519. Баклажани (помідори) солоні

Взять чисте барило, уложить шарами баклажани доповна, забить барило і засмолить. Налить, крізь дірочку збоку, роз­солу, заткнуть і закопать у лід. На відро води 1,25 ф. соли.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.



_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.