понеділок, 2 липня 2007 р.

814. Підківки (до чаю)

1,5 скл. теплого молока, 3 повні ложки дріжчів, 3 скл. борошна, 10 жовтків — все це збить добре, дать злегенька зійти, потім знову збить тісто, покласти 1/2 ф. ростопленого масла, соли, додать ще, коли треба, 1,5 скл. борошна, дать зійти. Потім роскачать тісто смужками завдовшки в 4 вер­шки так, щоб посередині були товщі, а по краях вужчі. Повироблювать підківки і виложить на бляху. Дать зійти і звер­ху намазать крашанкою, посипати цукру і садовить у не ду­же гарячу піч на 1/2 години.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

813. Мантулки шляхетські

1/2 ф. масла і 4 скл. борошна ростерти. Далі ростерти 4 жовтки з 1 скл. цукру—змішать все докупи. Додать 1/2 ф. дрібненько посіченого миґдалю. Замісить, вироблять коржики, обмазать їх крашанкою, обсипать миґдалем, за для паху по­класти ванілі.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.