понеділок, 2 липня 2007 р.

836. Обаринки королівські

Взять 12 скл. борошна, 3/4 скл. дріжчів, води солоної склянок з 4, замісить досить густе тісто, дать злегенька зійти. Тоді вибить тісто добре і дать знов зійти. Виробивши обарин­ки, кидать їх у окріп, виймать друшляковою ложкою ті, що спливуть на гору, класти на стільницю, а потім того в піч, щоб загнітились з обох боків, для чого тра перегортать.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

835. Обаринки

2 скл. молока, на 5 к. дріжчів, 5 крашанок, 1/2 скл. топле­ного масла, 1/2 скл. цукру і 1 чайну ложечку соли, все це роско­лотить у макотрі, всипать борошна, щоб було як на булки. Дать зійти, виробить обаринки (бублики), дать знов зійти, помастить крашанкою і обсипать січеним миґдалем або цінамоном з цукром.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.