понеділок, 2 липня 2007 р.

840. Мандрики з вишнями

Замісить тісто з 2-х скл. борошна, 1 лота дріжчів, моло­ка, 1—2 крашанок і соли. Почистить вишні, посипать цукром. Сік одцідить, виробить мандрики з вишнями. Як спечуться, обсипать цукром і подавать до сметани.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

839. Мандрики з ягодами

Взять 2 крашанки, 2 зварених жовтки, 1/4 ф. свіжого масла, 2 ложки цукру, 1/2 скл. сметани, 1/2 ч. ложки соди і бо­рошна стільки, щоб замісить тісто. Вимісивши добре, порізать на однакові частини, роскачать на тоненькі коржики і нало­жить ягід з конфітури (варення). Коли класти свіжі ягоди, то краще їх раніш потушкувать, і зливши сік, додать до сма­ку цукру. Коржики з країв защипувать в середину.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.