вівторок, 3 липня 2007 р.

898. Мазурки житні

3/4 ф. солодкого і 1/4 ф. гіркого миґдалю потовкти в мущирі (ступці), тоді з 1 ф. цукру і 16 жовтками терти в макотрі. Коли вже добре розітреться, всипать 1/4 ф. житнього борошна, що на хліб, потім додать 2 ложечки цінамону і 1/2 ложечки гвоздики, добре вимішать. Збить на шум 16 білків і знов вимішать. Потім того накладать у форми і садовить не в гарячу піч.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

897. Мазурки волинські

Взявши будлі якого тіста на дріжчах, ростягти дуже тонко на блясі і спекти. Вийнявши з печі, наложить ось чо­го: підтушкувать у вині з цукром родзинки, сушені сливи без кісточок, щоб були густі, як повидло і поставить у лехку піч на 1/4 години.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.