вівторок, 3 липня 2007 р.

916. Сливи з горілкою

Зварить сливи без шкурки і без кісточок і коли зовсім доварються, влить ложок 5 — 6 горілки, що настоювалась на вишнях або на померанцевій цедрі. Добре перемішать. Коли настоянка не на горілці, а на спирту — лить наполовину менше.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

915. Сливи

Стиглі, але тверді сливи пообтирати рушником, повий­мать кісточки, потім зважить, налить теплим соковиком і ви­нести на холод. На другий день злить сироп (соковик), до­дать 1/2 ф. цукру, переварить і в гарячий соковик покласти сливи, щоб раз закипіли. На 3 день доварить соковик, по­класти сливи і варить, часто здіймаючи з вогню. На 1 ф. слив — 1 скл. води і 1,5 скл. цукру.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.