середу, 18 червня 2008 р.

1.112. Борщ літній

Буряки (молоді), моркву миють, нарізують соломкою, а черешки бурячиння — короткими бру­сочками й варять у воді або бульйоні протягом 10 — 15 хв. Потім кладуть нарізані часточками картоп­лю, кабачки, помідори, цибулю, листя бурячиння, сіль і варять до готовності всіх овочів. Наприкінці варіння заправляють спеціями, зеленню петрушки або селери й настоюють протягом 10 — 15 хв.

На 1000 г. борщу:

Буряки (молоді) з бурячинням – 250(200)г., картопля – 200(150)г., кабачки – 149(100)г., помідори свіжі - 94(80)г., морква - 50(40)г., цибуля ріпчаста – 48(40)г., вода або бульйон – 700г., петрушка або селера (зелень) – 4(3)г.
Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Борщі
Перелік страв української кухні
Старовинні рецепти борщів та юшок

Немає коментарів: