неділя, 8 липня 2007 р.

183. Січеники

Вибравши, як найкраще, кістки з судака (сули), щупака чи великих окунів, а, як є, то з сому і, посікши добре саме мясо, додають тушкованої на маслі цибулини, мнякушки з булки, вимоченої в молоці і вичавленої, соли, перцю (хвехверю) і масла. Все це вкупі січуть дуже добре і тоді виробляють сі­ченики. Викачавши в крашанці з водою і в сухарях, смажуть на помірному вогні, як хто любить, з дрібно посіченою цибу­лею. Подають до підлеви.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: