неділю, 8 липня 2007 р.

188. Бабка з сули (судака) або щупака

Порізать дрібно і ростерти в макотрі 8 лотів шпигу, додать до його 1/4 ф. масла, 3 ф. добре посіченої риби, по одній 8 крашанок, трохи підсмаженої цибулі, перцю, соли, і розмоченої в молоці, але добре вичавленої булки. Ця каша не повинна бути густою. Покласти її в форму і варить над парою. З кісток і голови зварить юшку з коріннями, проці­дить її, заправить борошном пересмаженим з маслом. Бабку подавать до цієї підлеви.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: