четвер, 12 липня 2007 р.

303. Пампушки з часником

Просіять 1 ф. житнього борошна і 1/4 ф. пшенишного на саме густе сито. Спарить 1/4 скл води, засипать трохи борошном, вимішать трохи кописткою і дать прохолонуть. Коли опара буде тепленька, налить 1/4 скл. тепленьких дріжчів, розмішать і поставить в тепле місце. Скоро опара зійде, посолить до смаку, додать борошна і добре мішать 3/4 години, закрить, дать зійти вдруге, поставити на тепле місце. Виложивши на стіл, повироблять пампушки, зложить на бляху, обсипанну борош­ном, і дать постояти хвилин 10. Обмастивши теплою водою, поставить у піч хвилин на 12. Вийнявши з печі знов обмас­тить водою. Подавать до підлеви часникової, (див. № 217).

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: