Взять 1 скл. молока з 2 золотн. дріжчів, 1,5 скл. борошна, розчинить тісто, як звичайно, дать зійти, потім замісить ще 1,5 скл. борошна, всипать соли, покласти 2 ложки масла, 2 крашанки, вибить, як найкраще, кописткою. Поставить у тепле місце. Скоро зійде, наробить галочок (кругленьких булочок) завбільшки, як волошський горіх і, вмочивши кожну пизу в розтоплене масло, класти в невелику форму, дать зійти, потім поставить форму в окріп і варить на парі з півгодини, тоді у піч. Подавать, виложивши на таріль гарячими, окремо подавать цибулю, дрібно посічену і підсмажену в 2—3 ложках масла і часник.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
____________
Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.
Немає коментарів:
Дописати коментар