Напередодні зварить на воді з 1 ф. пшона густу кашу, уварить, щоб була мякою, прохолодить і протерти на сито. За 4 год. до обід взять неповну склянку гречаного борошна, облить окропом, щоб тісто вийшло дуже густе, мішать поки не прохолоне, додать 3 лоти розведених водою дріжчів і дать зійти, доки не почне лускатись. Тоді покласти всю протерту кашу, 3 скл. гречаного борошна, долить ледве теплою водою, добре вибить, додать соли і ще води стільки, скільки треба на млинці, розмішать, дать знов зійти і пекти млинці.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
____________
Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.
Немає коментарів:
Дописати коментар