четвер, 12 липня 2007 р.

376. Налисники шляхетські з повидлом

Ростерши 10 жовтків з 1 скл. цукру, влить 1 скл. вершків, додать цитринової цедри, 2 скл. борошна і добре ростерти. Потім перемішать з шумом з 10 білків і поставить макотру з цим у холодну воду. Смажить на сковороді, добре на­мащеній, так, щоб налисники були товстенькі. Підсмажить з обох боків. Скоро налисник готовий, його намащують повид­лом і зараз же укладають в рондель, намащений і обсипаний сухарями. Виробивши всі, ставляють рондель на 10 хвилин у піч. Викладають на таріль, як бабку, і обсипають цукром.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


__________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: