четвер, 12 липня 2007 р.

420. Бабка з булки

Взять 1,5 черствих франзолі, зрізать шкоринку, а мякоть накришить, зложить у ринку, улить 1,5 скл. пареного гарячого молока, ростерти ложкою, дать постоять годину, щоб булка набухла. Тоді знов ростерти її, щоб не було грудок, додать 4 грудочки цукру, 1/8 ф. масла, 4 крашанки, розмішать, зложить у форму, поставить у піч на 1/2 години. Для смаку можно покласти трохи цитринової цедри. Подавать до цукру і вершків чи молока або якоїсь солодкої підлеви.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


__________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: