пʼятниця, 13 липня 2007 р.

488. Морозиво вершкове

Добре збить віничком 4 пляшки вершків з 12 жовтками. Додать 1,5 ф. цукру, поставить на дуже тихий вогонь і мі­шати, поки не почне гуснути; не давать кипіти. Під кінець усипати товченої і просіяної ванілі. Взявши з плити, пролить на сито в черепяну чи порцелянову посудину і розмішувати, поки зовсім не прохолоне, тоді влить у пушку і, обложивши добре льодом із сіл'ю, крутить. Частенько треба його розмішу­вать, зливать воду, додавать льоду і соли. Як воно добре скру­титься, треба обложить пушку льодом і зоставить так, при­наймні, на 2 години.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.



_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: