Добре збить віничком 4 пляшки вершків з 12 жовтками. Додать 1,5 ф. цукру, поставить на дуже тихий вогонь і мішати, поки не почне гуснути; не давать кипіти. Під кінець усипати товченої і просіяної ванілі. Взявши з плити, пролить на сито в черепяну чи порцелянову посудину і розмішувати, поки зовсім не прохолоне, тоді влить у пушку і, обложивши добре льодом із сіл'ю, крутить. Частенько треба його розмішувать, зливать воду, додавать льоду і соли. Як воно добре скрутиться, треба обложить пушку льодом і зоставить так, принаймні, на 2 години.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
_______________
Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.
Немає коментарів:
Дописати коментар