понеділок, 9 липня 2007 р.

536. Закуска з риби

Вимочить добре 3 ф. солоної сули (судака), одварить, по­виймать кістки, поділить на невеликі шматочки. Одварить окремо картоплю в солоному окропі і порізать на скибки. Ви­мочить сухих грибів 1/2 ф., одварить в солоному окропі, по­кришить. Підсмажить на 1/2 скл. прованської олії 2 цибулини, дать прохолонути, покласти рибу, картоплю, гриби, 10—15 маслин, поперчить, додать 3/4 скл. грибної юшки, протушку­вать на лехкому вогні, обсипать сухарями і поставить на 15— 20 хвилин в духовку.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: