1 скл. води, повну чайну ложечку соли, 2—3 золотн. сухих дріжчів і частину борошна (всього 1,25 ф.) розчинити, дать зійти, покласти ложечку цукру і ложку сояшної або гірчичної олії. Добре вибить, замісить не дуже густе тісто, вимісить і вибиваючи кописткою, дать зійти, виложить на стіл, розділить на 15—18 частин, роскачать, наложить начинки, виробить пиріжки, дать зійти, намастить водою, квасом або маслом і поставить у гарячу піч хвилин на 20.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Бурек (тур. burek та грец. μπουρέκι, також byrek, boereg, piroq, בורקס) — страва, яка походить із Туреччини та популярна в країнах, що в певний період входили до складу Османської імперії.
Немає коментарів:
Дописати коментар