суботу, 14 липня 2007 р.

764. Плачинда

Міситься прісне тісто, роскачується корж, намазується топленим маслом, і перекачується кілька разів. Нарешті в се­редину кладеться сир, добре перетертий з крашанкою і посолений до смаку. З країв корж розрізується, кінчики закла­дають на сир і зліплюють одно з одним, як на мандриці.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


Плачи́нда, також плацинда, плачінда, плачінта, плечинда, пляцинда (рум. plăcintă від лат. placenta) — виріб із листкового тіста (переважно прісного), що має плескату форму, з начинкою із сиру, гарбуза тощо, або без неї; різновид пирога. Одна з багатьох національних страв Румунії, Молдови та південної України.
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Немає коментарів: