Замісить тісто з 1 ф. борошна, 1/2 ф. масла, 1/4 ф. цукру, 2 жовтків і чарочки рому. Тоді 2,5 ф. сиру, не зовсім свіжого і добре отдушеного, але не сухого, протерти на сито і ростерти в макотрі качалкою, додаючи по одному од 40 до 50 жовтків. Влить 1/2 ф. доброго ростопленого масла, усипать 2,5 ф. цукрової пудри, пів стовпчика просіяної ванілі. Терти все вкупі 1/2 години, а тоді протерти на негусте сито. Виложивши бляху промащеним папером, ростягти на ньому тісто так, щоб покривало вінця бляхи, наложить сиру і поставить у духовку сливе(майже) на годину. Скоро вийметься з печі, обсипать цукром з ваніл'ю.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
Немає коментарів:
Дописати коментар