середу, 4 липня 2007 р.

954. Повидло з яблук

Взять кілька яблук, спекти, протерти на найчистіше ситко, покласти в рондель, додати меду в половинній кількості проти спечених яблук і варить, добре розмішуючи ввесь час і пильнуючи, щоб яблука ніде не прогоріли. Під той час додать лот цитринової цедри і золотник англійського перцю. Щоб довідатись чи повидло готове, треба пробувать ложкою: як добре одлипатиме од неї — готове. Тоді переложить його в серветку, добре намочену в воді, завязать і нагнітить. Через добу з серветки переложить у миску, покрити і поставить у піч з лехким духом, щоб обсохло. Потім переложить у слоїки.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: