середа, 4 липня 2007 р.

969. Повидляники з яблук

Яблука брать або кислі або кисло-солодкі. Спекти їх і протерти. Цукру брать фунт на фунт, перемішать з протер­тими яблуками, дать постоять години зо дві, потім варить в мідниці, не кидаючи мішать, аж доки не буде важко розмі­шувать. Виложивши повидло на таріль, поставить на ніч в негарячу піч. На другий день обережно здійняти весь корж з тарілки і покласти на решето сухим боком. Тоді знов на ніч у піч. Потім того порізать на яку завгодно форму, обси­пать цукром — піском і вберігать в деревяній скриньці або в бляшанках, перекладаючи кожен шар білим папером. Для паху кладуть ваніль, цитринову чи трояндову олію.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: