Бульбу почистить, вимить, зрізать зверху скибочку, вийнять обережно середину, посікти її добре, підсмажить з ложкою масла, додать посіченої телятини або нирок, трохи мясного жиру, тертої і на маслі підсмаженої булки, 2 посічених крашанки, соли, трохи перцю, 2 ложки сметани, змішать все до купи. Начинивши бульби, покрить зрізаною скибкою, обвязать ниточкою, уложить в ринку чи рондель, облить юшкою або водою, зварить, щоб були мякими. Перед тим, як подавать, знять нитки і облить юшкою, в якій варились.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
______________
Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.
Немає коментарів:
Дописати коментар