пʼятниця, 13 липня 2007 р.

453. Кисіль яблучний

Узявши три кисленьких яблука, кришуть їх вкупі з шкуркою і, розваривши в 4 скл. води на кашу вкупі з цінамоном, протирають вже без цінамону на сито. Три скл. проціженого навару гріють, щоб закипіло, з 1/4 ф. цукру, а рештою розводють 1/2 скл. картопляного борошна, змішуючи потім це з на­варом. Зваривши до потрібної гущавини, пильнуючи, щоб не було грудок, виливають у форму. Скоро прохолоне, подають з цукровою пудрою, молоком, збитими вершками, то-що.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.


_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: