пʼятниця, 13 липня 2007 р.

452. Кисіль вишневий

Оддушивши 2 склянки добрих чищених вишень, розводють водою так, щоб проціженого соку було не більш 5 скля­нок. З їх 4 скл. зараз же варють з 1/4 ф. цукру і шматочком цитринової цедри, а 5-тою скл. розводють 4 ложки кар­топляного борошна. Потім це борошно змішують з соком, що кипить, і добре розмішують, щоб не було грудок. Коли вики­пить до потрібної (хто як любить) гущини, виливають у форму, дають прохолонути і подають, з цукром, молоком, підби­тими вершками, сиропом овочевим, або свіжою конфітурою (варенням).Таким самим способом готуються всі взагалі кисілі з ягід: журавини, суниці, аґрусу, шпоришок, то-що.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: