Натерти на тертушці житнього хліба, просіять на ріденьке сито. Покласти в рондель 1/2 ф. масла, засмажить хліб, виложить на сито. Приготувавши форму, виложить дно намащеним папером, вимастить, обсипать сухарями і цукром. Почистить яблук, нарізать їх тоненько. Покласти в рондель, пересипать 1/2 ф. цукру, накрить і варить на плиті, доки вивариться, ввесь сік. Насипать у форму шар хліба, шар яблук і т. д. Закрить намащеним папером, злегенька нагнітить і поставить в піч на 1/4 год. Подавать до вершків і цукру.
З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.
_______________
Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів
Немає коментарів:
Дописати коментар