пʼятниця, 13 липня 2007 р.

486. Морозиво яблушне

4 скл. молока настоюють на 1 ф. грінків з хліба. Проці­дивши, це молоко гарячим уливають в мішанину з 8 жовтків з 3/4 ф. цукру і розмішують на вогні, щоб загусло (глядіти, щоб не закипіло), після того, як процідють знов, то мішають поки не прохолоне. Заморозивши, щоб було готовим на половину, додають 2 скл. свіжих перетертих яблук, 1,5 скл. густих вершків і сік з цитрини і знов крутють, поки не скру­титься.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: