пʼятниця, 13 липня 2007 р.

491. Вертуни

Замісить молоденьке тісто на 1 крашанці, ложечці доброго масла, 1/2 скл. води і ложці пудри. Тоді роскачати на скатертині, а далі ростягнути помаленьку, не розриваючи, настільки, щоб зробилось тоненьке, аж прозоре, як папір. Намастить яким густим варенням, чи повидлом, чи кришеними свіжими яблуками з цукром до смаку, чи вишнями без кісточок, то-що й згорнути руркою, взявши серветку за край і по­маленьку зтрушуючи вниз намащене тісто.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів

Немає коментарів: