неділя, 1 липня 2007 р.

518. Баклажани (помідори)

Зібрать стиглі, гарного ґатунку баклажани, наложить повну посудину і тушкувать на плиті, вимішуючи ложкою, щоб не підгоріли. Як зварються, протерти на рідке сито, посолить добре, розливать по пляшках. Кожну пляшку закор­кувать злегенька папером і загорнуть в сіно. Наливши холод­ної води в котел, поставить пляшки, щоб спроквола нагріва­лись. З того ж менту, як вода закипить, варить 1/2 години. Тоді залишить пляшки в котлі, доки зовсім не прохолонуть. Потім вийнять, добре закоркувать, засмолить і поставить у льох.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.



_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

1 коментар:

Unknown сказав...

Фантастичний збірник. Дякую щиро. Беруся до приготування