суботу, 7 липня 2007 р.

683. Вишнівка

Взять бутиль і четверту частину його засипать добрими вишнями так, щоб половина була з кісточками, а половину було почищено. Тоді налить спирту, закоркувать бутиль і по­ставить у тінь на 3 чи 4 тиждні. Після цього наливку злить у другий чистий бутиль, додать 3 ф. цукрової пудри, закоркувать і поставить в теплому місці, щоб пудра потроху роспускалася. Мішать треба часто до самого дна. Коли бажають, щоб вишнівка була солодшою, треба взять на кожен кухоль вишнівки 2 ф. цукру, зробить густий сироп і, поки він гаря­чий, потроху розводить вишнівку. Як прохолоне, покласти у лійку чистої бавовни, розлить у пляшки і закоркувать. Пить можна не раніш, як через 6 місяців. Взагалі чим ця виш­нівка старіша, тим вона буде кращою.



Немає коментарів: